Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Cotidianul
Anul şi data apariţiei: 03/11/2006
Tematica: imigrantii români (Spania, Franta, Anglia, Germania)
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Simona Maties
Titlul articolului: "Financial Times" ne ia apararea
Acces online: https://old.cotidianul.ro/financial_times_ne_ia_apararea-17554.html


Cotidianul britanic "Financial Times" contrazice zvonurile panicarde din presa insulara privind pericolele invaziei imigrantilor romani si bulgari.

 

"FT" vorbeste despre cresterea investitiilor straine in Romania dupa aderare si arata ca Renault a anuntat investirea a 100 de milioane de euro intr-un nou centru, unde va angaja 1.400 de ingineri. Tot in Romania, Hewlett-Packard va angaja 1.200 de specialisti intr-un centru pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, iar Amazon, o firma de comert online din SUA, va deschide un centru de programe soft cu 600 de angajati.

 

Cotidianul "The Sun" continua insa campania impotriva imigratiei, citind Agentia pentru Protectia Sanatatii, potrivit careia Marea Britanie se confrunta cu o criza de tuberculoza.

 

 

Numarul cazurilor a crescut cu 11% in 2005, ajungind la 8.113 de bolnavi, majoritatea imigranti din Africa si Asia. Expertii se tem ca formele letale de TBC pot fi aduse in Marea Britanie de imigrantii din Turcia sau din viitorul stat membru UE, Romania. Statisticile arata ca Marea Britanie se confrunta cu cel mai mare val de imigratie din istorie, circa 80.000 din cei 500.000 imigranti fiind din tarile foste comuniste.

 

Olanda va expulza romani

 

Un raport prezentat de ministrul olandez al Imigratiei, Rita Verdonk, releva ca in Olanda locuiesc intre 75.000 si 185.000 de imigranti ilegali, iar jumatate dintre cei care provin din tarile europene sint romani sau bulgari. Rita Verdonk a decis sa expulzeze, pina in 2007, circa 26.000 de solicitanti de azil ale caror cereri au fost respinse. Majoritatea acestora nu provin insa din tari europene.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.